versenybeszámoló

Fehér szalag 2020

2020. június 27.

Fehér Szalag Vitorlásverseny

237 hajó, köztük 8 katamarános csapat nevezett a Fehér Szalag–Generalcom Nagydíjra idén. Ez a regatta hagyományosan a Kékszalag főpróbájának is tekinthető, idén is szinte az összes komoly csapat rajthoz állt, így bőven akadt mód a hajók sebességének összemérésére.

A rajt után a déli part irányába nyitottunk, ez a taktika jónak bizonyult, hiszen a mezőny előtt végig az élbolyban vitorláztunk. Az első négy hajó szinte fej-fej mellett érte el a kenesei pályajelet, ahol harmadikként fordultunk. A pozíciónk nem is változott Tihanyig, egyre inkább távolodtunk az üldözőktől és szinte már borítékoltuk is magunknak a dobogó valamelyik fokát.

A balatoni szélviszonyok azonban mindig tartogatnak meglepetéseket, Tihany alatt teljesen elállt a szél és a mögöttünk még kitartó fuvallatok ránk hozták az üldözőket. Tihanynál „újra rajtoltunk”, de sajnos a hajógyár felől érkező frissülés most nem nekünk kedvezett. Nagyon szoros és végig nyílt versenyben magabiztosan és jól taktikázva vitorláztunk és végül negyedik helyen futottunk be.

Gratulálunk a győzteseknek! Már csak egy hónap van hátra a Kékszalagig! Ezt az időszakot intenzív edzéssel és a hajó „apró” fejlesztéseivel fogjuk tölteni. Török Brigi photographer ismét velünk volt és csodás képeken örökítette meg a versenyt.

Megosztás
Fotók
Török Brigi – BrigiPix Media