RSM SAIL RACING TEAM

Csapat Történet

Első katamarán

2010

Az RSM Hungary Sail Racing Team 2010-ben a nagyhajós vitorláscsapatok közül elsőként kezdte meg a versenyzést Christian Favre tervei alapján magyar műhelyben készült, saját fejlesztésű One d'Or M1 katamaránnal.

2010 volt az első olyan év, amikor katamaránok is rajthoz állhattak a balatoni nagyhajós vitorlás versenyeken, többek között a KÉKSZALAG Nemzetközi Vitorlásversenyen.

Első foil

2014

2014-ben a csapat egy repülő, foil képességekkel rendelkező GC32 katamaránra váltott. Balatoni vitorlázók közül elsőkként tanultuk meg a foilos hajó használatát, kezelését, amely professzionális csapatmunkát igényel. Csapatunk fő szponzorának nevét viselő RSM Hungary GC32 tartja jelenleg is a Kenese-Keszthely gyorsasági rekordot (1 óra 57 perc) és a Balatonon vitorlás hajóval elért legmagasabb sebességet. (37,9 csomó, közel 70 km/óra)

Innováció

2018

Az innováció és folyamatos fejlődés iránti elkötelezettségünket mutatja, hogy 2018-as vitorlás szezon kezdetére a GC32 hajót egy nagyobb méretű AC45-re cseréltük.

Az RSM Sail Racing Team az elmúlt évek versenyzési tapasztalatait alapul véve olyan katamarán fejlesztése mellett döntött, amely a tavi versenyzés csúcsát képviselheti. Ehhez a balatoni szélviszonyokhoz maximálisan alkalmazkodó AC45 platform nyújtotta a legkiválóbb alapokat.

A korábbi Americas Cup versenysorozatból már ismert szárny (wing) helyett egy high-modulus karbon árbóccal és 2020-tól a NORTH 3Di speciális katamarán vitorláival versenyeztünk.

kékszalag győzelem

2020

Az innováció és a sok kemény munka meghozta gyümölcsét. Megnyertük az 52. Kékszalag-Raiffeisen Nagydíjat! Hosszú és nagyon kemény verseny volt. Köszönjük minden drukkernek, támogatónak hiszen nélkületek nem sikerült volna!

Fotós beszámoló