versenybeszámoló

53. Kékszalag 2021

2021. július 22 – 24.

53. Kékszalag Vitorlásverseny

Címvédés a Kékszalagon! Fantasztikus küzdelemben megnyertük az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat.

Változatos körülmények között és rendkívül jól felkészült csapatok ellen sikerült megvédenünk a címet, és elhódítani idén is a Kékszalagot! Boldogok vagyunk, mert ilyen fantasztikus ellenfelek ellen még édesebb’ a győzelem és a rengeteg befektetett munka újra megtérült!

Az idei Kékszalagon volt minden, amitől emlékezetes marad számunkra a verseny: Nagyon jó rajt, majd előlünk elfogyó szél, Kenesén 3., majd Siófoknál már első hely, Tihanynál már látható, utána mégis csökkenő előny, Szigligeten majdnem borulás, majd a szarvasos’ vitorlánk szétszakítása, ami nagyon sokat rontott a sebességünkön, svert sérülés, Keszthelynél mégis újra első hely, visszafelé meg elképesztő harc a Fifty-Fifty-vel, aminél komolyabban még nem volt részünk. Minden, ami egy jó és emlékezetes versenyhez szükséges! 

Hamarosan jelentkezünk részletes beszámolóval is, addig is elsőként gratulálunk a versenyen résztvevő összes csapatnak, mert az idei verseny talán még a múlt évinél is nehezebb lett a kevés szél miatt, rengetegen vannak még most is vízen és az időjárás nagyon nem könnyíti a meg dolgukat! Kitartást mindenkinek! 

Gratulálunk a Fifty-Fifty-nek, aki eddig is kiváló csapattal és technikával rendelkezett, amire idén még egy lapáttal rátettek, a sok munka itt is jól láthatóan kifizetődik, nagyon tartottunk is tőlük, gratulálunk a Racing Django csapatnak a 3. helyhez, ez megint egy dobogós hely, Behek Istvánéknak, a Ribstory csapatának, akik nagyon jó barátaink, és az új hajóval elért 4. helyhez, ami szintén fantasztikus eredmény.

Köszönjük a rendezőknek a munkájukat, jól láthatóan nagyon komoly munkát tettek az idei szervezésbe. És nem utoljára köszönjük a rengeteg támogatás, a szurkolást, a gratulációkat, egészen döbbenetes, hogy milyen sokan támogatják a csapatunkat! 

Fotók: Török Brigi

Megosztás
Fotók
Török Brigi – BrigiPix Media