versenybeszámoló

Balatoni Évadnyitó 2022

2022. május 14.

Balatoni Évadnyitó - 878 Co. Nagydíj

Az Balatoni Évadnyitó - 878 Co. Nagydíj-on nagyon jót vitorláztunk, megvolt a sebesség és a koncentráció is, ráadásul nem vittük 100%-on a hajót, hiszen nagyon hektikus viszonyok uralkodtak. Nagyon élveztük a versenyt a frissebb szélben, hiszen ragyogó gyakorlási lehetőséget adott a csapatunk számára és egy-két újabb fejlesztést is ki tudtunk próbálni.
 
Az alsóörsi pályajelig vezettünk, ekkor viszont a pályajel és közénk "beesett" a Team Kaáli, ezért nem tudtunk mást tenni, mint helyet adni nekik. Hasonló helyzet következett be a pályajel után is, ekkor ismét helyet adtunk, hiszen az ütközést is el szerettük volna kerülni no meg nem kívántuk felélesedni, mert az ahhoz vezetett volna, hogy valószínű felborulnak.
 
Egy ilyen helyzetben mi visszaléptünk volna, viszont ez nem történt meg, ezért óvás tárgyalásra került sor, amit megfelelő bizonyíték hiányában elutasított a zsűri. A döntést tudomásul vettük, így egy 2. hellyel lettünk gazdagabbak. Ezzel elúszott az első hely, amit akkor nagyon sajnáltunk, de a megfelelő következtetéseket levontuk az adott helyzetből. Sajnos a Audax Django Tihany irányában felborult, de szerencsére semmi nagyobb baj nem történt sem a csapattal, sem pedig a hajóval, a mentésük során pedig segédkeztünk, így reméljük, hogy ismét egy jó versenyt futhatunk velük a Mihálkovics Kupa-n.
 
Reméljük sok katamarános egység fog nevezni a 2 napos Mihálkovics Kupa-ra, eddig úgy tűnik, hogy szombaton frissebb szélben fogunk versenyezni, vasárnap pedig talán egy kicsit enyhébb viszonyok között, de ezt majd igazán a hét végén fogjuk látni. Jó verseny lesz, minőségi rendezéssel és díjazással, érdemes részt venni!
 
Megosztás
Fotók
Cserta Gábor - cseropix Aron Szanto Photography