versenybeszámoló

52. Kékszalag 2020

2020. július 30.

52. Kékszalag Vitorlásverseny

Megnyertük az 52. Kékszalag-Raiffeisen Nagydíjat!!! Hosszú és nagyon kemény versenyen vagyunk túl! Hamarosan jövünk egy hosszabb beszámolóval, addig is álljon itt a facebookos közvetítésünk időrendi sorban:

45-ös rajtszámmal haladunk az 52. Kékszalag-Raiffeisen Nagydíj rajtterületére. Az előrejelzés gyenge szelet jósol, nem számítunk rövid versenyre.

A csapat: Vándor Róbert, Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Fekete András, Margitics Botond
Motoros kíséret: Horváth Péter, Novák Mária

 • Alsóörs magasságában, vízközépen hajózunk, egyelőre a 4. helyen. A leálló szélben elkezdett élni a nagy genakkerünk, lassan, de biztosan csúszunk rá az első három hajóra.
 • Másodikként vesszük a kenesei pályajelet, nagyon szoros a verseny! Elsőnek vettük a siófoki pályajelet!!! Körülbelül 2 km-re leszakadva az üldözőktől Balatonszemes és Balatonboglár között vitorlázunk az 1. helyen! Révfülöp előtt 8 csomós sebességgel továbbra is az élen haladunk!
 • Fonyód, Fonyód állomás következik! 8-9 csomós sebességgel lépünk be a nyugati medencébe, továbbra is vezetünk! A kreuzos szélhez igazítva lecseréltük a nagy orrvitorlánkat, ficánkol a hajó, a csapat is elemében van!
 • Balatonmária vonalában teljesen leállt a szél, így a hátulról érkezők nagyon ránk jöttek!I Ilyen ez a Balaton, ilyen ez a katamaránozás! Továbbra is az élen vitorlázunk, diktáljuk a tempót!
 • Balatongyörök magasságában minimális előnnyel az élen vitorlázunk (vagy inkább csúszunk a vizen). Nagyon szoros a verseny, szinte összeérnek a hajók!
 • A keszthelyi fordulót szinte fej fej mellett vesszük Litkey Farkassal, aki Gyenesdiás óta szorosan a nyomunkban van, de nem bír a legényeinkkel! Elindultunk vissza, Füred már vár minket!
 • Badacsonynál 12 csomós sebességgel lépünk be a középső medencébe ismét elszakadva az üldözőktől! 4-500 méter lehet az előnyünk. Robogunk a cél felé!!!
 • Balatonőszöd és Földvár között az élen vitorlázunk, de nagyon szorosan mögöttünk a Racing Django csapata.
  A kreuz manőverek jól mennek, gyakoroltuk eleget. Álljuk a sarat, közelítünk a tihanyi csőhöz!
 • Átjöttünk a csövön és egy kicsit megint el tudtunk szakadni a többi hajótól! Nincs már messze a vége, de szinte semmi szél nincs, így a befutóig lélegzet visszafojtva koncentrálunk!

Megnyertük az 52. Kékszalag-Raiffeisen Nagydíjat!!! Köszönjük minden drukkernek, támogatónak hiszen nélkületek nem sikerült volna.

Megosztás
Fotók
Aron Szanto Photography